De schrijfspieren

DuizendDoDo's - De schrijfspieren

Een torenhoge stapel

Het is weer die tijd van het jaar. Het knagen duurt al een paar weken, maar nu is er geen ontkomen meer aan… tijd om de schrijfspieren op te warmen! Want morgen, op 5 december, verzamelt de hele familie Glas zich weer rond een torenhoge stapel snuisterijen. Iedereen zal onrustig ronddrentelen. Als je zo je best gedaan hebt wil je natuurlijk wel dat de door jou gemaakte surprise heel blijft en op een goed plekje wordt uitgestald. Door goed op te letten op dit moment is het heel eenvoudig om er achter te komen wie zich dit jaar voor jou in het zweet geknutseld en gedicht heeft. Néé Ilse, daar kún je nu even niet langs, let nou toch op waar je loopt… Het is Sinterklaas!

Rammelen

Het is nu vrijdagmiddag 15.00 uur. Afijn, het uur is daar, het kan niet langer wachten. Dichten zal ik. Hup, achter m’n laptopje en “even een Sinterklaasgedicht eruit rammelen”.

Familietraditie

Nou heb ik één mazzel, want ik heb een naam hoog te houden. Iedereen zal diep teleurgesteld zijn als ik arriveer en alles al af heb: de pakjes ingepakt, m’n surprise gedroogd en het versje geschreven. Familietraditie schrijft namelijk voor dat dat niet zo is. Ik hoor pas binnen te komen op het moment dat de erwtensoep op is, de koffie geschonken, de banketstaaf aangesneden en alle denkbare liedjes gezongen… Dan pas, hèhè, eindelijk, dan mag ik mijn opwachting maken! De inkt van de printer nog nat…

De schrijfspieren

Ik weet niet of jij regelmatig schrijft? Blogt? Nieuwsbrieven produceert? Actief bent op de sociale media? Als dat zo is dan weet je dat het helpt om in oefening te blijven. Dat het veel makkelijker wordt als je jezelf een regelmaat oplegt. Eens in de week, in de twee weken of in de maand bij voorkeur (en op de sociale media zelfs minstens één keer per dag). Doe je dat dan ook nog eens steeds op vaste momenten, dan zorg je ervoor dat mensen die je werk waarderen eerder aan jou, dan aan een willekeurige ander denken op het moment dat ze behoefte hebben aan iets waar jij goed in bent. Dan willen ze jóuw armband, schilderij of foto, of in mijn geval míjn trainingen.

Smoesjes

Sinterklaas is één keer per jaar, dus ach, dat dichten, logisch dat ik er weer even in moet komen (en dat ik eerst even dit artikeltje ging schrijven), maar met dat schrijven voor het blog is het andere koek. Ik wéét wel dat het verwaterd is omdat ik het even veel te druk had met een mooie opdracht als projectleider voor de websites van het Sociaal Fonds Podiumkunsten (www.optredenvoorjezelf.nl is inmiddels online en iedereen die iets in de kunsten of de creatieve industrie doet moet er echt even een kijkje gaan nemen). Ik wéét wel dat er maar zoveel uren in een dag zitten en dat ik nogal de neiging heb om zo veel dingen leuk te vinden dat het zelden past, en ik weet ook dat het zonde is om iets wat je met zorg hebt opgebouwd zo te laten versloffen. Ik weet het wel… dat ik smoesjes maak.

DoDoBroedplaats

De komende tijd staat er veel spannends te gebeuren. De opdracht voor het SFPK loopt sowieso nog een poosje door. Daarnaast ga ik samen met Nancy Koornwinder van 10-social vanaf zaterdag 16 en maandag 18 januari weer DoDoTrainingen opstarten, in een nieuwe, wat gecomprimeerde vorm van 4 trainingsdagen per cyclus. Maar het grootste nieuws op dit moment is zonder twijfel dat we deze gaan geven in de DoDoBroedplaats, een eigen trainingslocatie ‘op stand’ in een voormalig klaslokaal, vlak bij ons huis in Amsterdam. Er moet nog heel wat gebeuren voor het 16 januari is maar het wordt echt helemaal mooi. Ik kan niet wachten!

Subsidie voor iedereen (!)

Het nieuwe aanbod van DoDoTrainingen komt in de loop van volgende week online. Het is misschien goed om te weten dat het programma ook te volgen zal zijn met een flinke subsidie (van maar liefst 50 – 90%) vanuit het Sectorplan Cultuur voor iedereen die actief is in de kunsten of de creatieve industrie. Als je een seintje wilt krijgen als ons aanbod online staat, meld je daar dan even voor aan via deze link.

OK, genoeg gedraald… pepernoten erbij, warme chocomel, en dichten nu. Of er zwaait wat (een roe of zo…)!

Wat voor training of opleiding zou jij willen volgen? Welke stappen zou jij willen zetten om mooie dingen te gaan maken die verdienen? Wanneer ga jij Optreden voor Jezelf?

Laat het weten in het reactieveld hieronder of deel het op de sociale media via deze icoontjes:

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone
Tags: , , , ,
abonneren DoDoPost

Geef een reactie