Over “ja” zeggen als een kans zich voordoet…

DoDoTrainingen 16-17

Er is heel veel gebeurd met DuizendDoDo’s de laatste tijd. Met dit artikel breng ik je graag weer helemaal op de hoogte.

DoDoBroedplaats

Om te beginnen is er die geweldige locatie, waar vanaf nu alle ambities van DuizendDoDo’s onderdak zijn. Een nieuwe huisvesting die betrekkelijk ‘op stand’ is in Amsterdam Zuid, aantrekkelijk gelegen tussen de Van Baerle- en de Beethovenstraat, op een steenworp van het Roelof Hartplein.

Het tegen zeer haalbare voorwaarden kunnen betrekken van deze ruimte op zo’n prachtige plek was een kans die ik niet kon laten lopen. Soms gebeurt zoiets gewoon, dat je met mazzel ergens tegenaan loopt en waar je dan maar gewoon “ja” tegen moet zeggen. En zo is er dan nu de DoDoBroedplaats, een prettige locatie die niet alleen ons kantoor is, maar die ook te huur is voor allerlei evenementen in de kunst- en cultuursector, zoals trainingen, vergaderingen, lezingen of presentaties. Je bent van harte uitgenodigd om er een kijkje te komen nemen – dan zien we elkaar weer eens…


Ton Giesbergen

In de aanloop naar de opening van de DoDoBroedplaats kreeg ik opnieuw contact met Ton Giesbergen. Omdat Ton een meester is in logo-ontwerp (o.a. van het 4-5 mei-fakkel logo) vroeg ik hem om feedback over de branding van DuizendDoDo’s. Die voelt namelijk al een poosje niet meer helemaal lekker. En van het één komt dan het ander. Hij gaat nu voor mij een nieuw logo ontwerpen! Wordt vervolgd dus…

Tijdens mijn gesprekken met Ton kwam ik er achter dat hij ook een vurige wens heeft die wij nu samen gaan vormgeven in de DoDoBroedplaats. Hij wil namelijk heel graag zijn kennis en jarenlange ervaring op het gebied van logo-ontwerp delen met jongere professionals. Opnieuw hoefde ik alleen maar “ja” te zeggen… we ontwikkelden samen een programma dat start op 20 mei a.s.

Ben je vormgever of ontwerper en wil je je kwaliteiten als logo-ontwerper toetsen aan één van de meesters in het vak? Klik HIER om je aan te melden!

Masterclass Logo Ontwerp:


Sectorplan Cultuur

Al een poosje ben ik betrokken bij het Sectorplan Cultuur. In dit plan wordt gedurende het hele jaar 2016 door het Ministerie van SoZaWe geld ter beschikking gesteld voor opleiding en ontwikkeling aan mensen die actief zijn in de kunst- en cultuursector, met een focus op wat ‘duurzame inzetbaarheid’ wordt genoemd. Allerlei opleidingen, trainingen en loopbaantrajecten die een bijdrage kunnen leveren aan het langdurig kunnen hebben en behouden van een carrière als kunstenaar of creatieve maker worden dit jaar veel goedkoper dan normaal aangeboden. Dat geldt ook voor de DuizendDoDo’s training:

ZZP-er in Kunst en Cultuur

Deze training ontwikkelde ik samen met social media-specialist Nancy Koornwinder om kunstenaars en creatieve makers een hart onder de riem te steken als ondernemer. In 4 trainingsdagen reiken we je een schat aan kennis en vaardigheden aan om jouw plan voor de toekomst op een volstrekt eigen en ontspannen manier vorm te geven, waarbij vooral veel aandacht wordt besteed aan de vraag hoe je daar een fatsoenlijke boterham mee kunt verdienen. De trainingen zijn op maandagen en we starten op 30 mei.

Ben je, net als veel van je creatieve collega’s, aan het worstelen om je hoofd boven water te houden maar ben je er nog nèt niet aan toe om dan maar 3 dagen per week achter de kassa in de supermarkt te gaan zitten (of kèn je iemand in je omgeving voor wie dit geldt maar die er zelf misschien niet voor uit durft te komen?)

Kom dan nu in actie!

Misschien is dit wel het uitgelezen moment om “ja” te gaan zeggen… om de kosten hoef je het (in ieder geval in 2016) niet te laten. Klik HIER voor het volledige programma:


Tussendoor op de hoogte blijven van nieuwe artikelen op de DuizendDoDo’s website? Of afkijken hoe je de sociale media zou kunnen gebruiken om contact te maken met jóuw publiek? Het is een goed idee om DuizendDoDo’s te gaan volgen via Twitter of Facebook (klik). Daar ben ik regelmatig actief en er worden ook vaak interessante dingen van anderen gedeeld, zoals fonds- en subsidiedeadlines, kunst- en cultuurnieuws, grappige foto’s & filmpjes, zakelijke tips, inspirerende blogs en quotes. Een aanrader!

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone
Tags: , , , ,
abonneren DoDoPost

Geef een reactie