Volg je hart!

Volg je hart!

In je hart weet je wat je nodig hebt!

Besef je wel hoe bijzonder je bent? Je bent creatief, origineel, je hebt lef en doorzettingsvermogen, je bent niet bang je hart te volgen, en je meet je levensgeluk eerder af aan hoe leuk en waardevol de dingen zijn die je dagelijks kunt doen, dan aan je bankrekening. Als dát je geen sterk mens maakt…!

Nog steeds is het zo dat driekwart van die mensen die werken dat als werknemer doet. Zij hebben een geregeld inkomen, de kans op een hypotheek, doorbetaalde ziektedagen, een vangnet voor als ze werkloos worden en wat nog meer…
In de creatieve industrie ligt dit percentage veel lager. Van iedereen met een creatief beroep werkt niet eens de helft in loondienst (44% in februari 2013).

Natuurlijk kan ik hier een zielig verhaal ophangen, over de crisis, en over de onzekerheid van ons bestaan. Dat zou zelfs heel goed kunnen, want het is gewoon waar. Het percentage zelfstandigen in ons vakgebied neemt al jaren toe, en niet alleen maar omdat iedereen daar vol overtuiging voor kiest. Als je vandaag als werknemer in een creatief beroep aan het werk zou willen, is het vinden van een nieuwe baan veel lastiger dan een decennium geleden. Maar weet je, ik gá helemaal niet zielig doen, want ik hou veel meer van sterke verhalen…

Vrijheid, schoonheid en bezieling

Hoe veel fijner is het om te praten over vrijheid, over schoonheid, over bezieling, over alles wat ons creatievelingen aanzet om te doen wat we het liefste doen, mooie dingen maken! En ehm… merk je dat je nu weer energie krijgt?!

Ik heb de afgelopen maanden, tijdens het vormgeven van het DuizendDoDo’s platform, regelmatig voor de spiegel gestaan om mezelf op te peppen. Als alles vanzelf ging…

Dit is waar ik zoal tegenaan gelopen ben:

 • Hoe kom ik uit de veren als de wekker gaat?
 • Waarom verspil ik zoveel tijd voordat ik aan het werk ga?
 • Hoe krijg ik alles op tijd af?
 • Ben ik wel op de goede weg?
 • Hoe perfect moet het zijn voor het af is?
 • Wat is de beste manier om te ontspannen?
 • Hoe voorkom ik dat het huis een bende wordt?
 • Hoe schop ik mezelf ’s avonds (’s nachts…) m’n nest in?
 • Hoe kom ik in slaap met zoveel dingen aan mijn hoofd…?

Nee, als je in de creatieve sector werkt heb je niet de makkelijkste weg gekozen, maar ja, wat wou je anders doen… Of zoals mijn man François vaak zegt: een slechte dag met mijn camera is nog altijd tien keer leuker dan een goeie dag, vroeger op kantoor…

In de rubriek Sterke Mensen ga ik in gesprek met Froukje Righart van Better2Gether over wat ons bezielt, hoe we rechtop staan, waar we voor warmlopen; en vooral, over hoe we kunnen bestaan van de dingen die we het liefste doen…

Ik wil je vragen me op weg te helpen door in het reactieveld hieronder te delen wat jou bezighoudt op het gebied van motivatie, balans, vertrouwen, spiritualiteit,  kracht, en wat meer… en ik kijk er naar uit om daar in de komende tijd, ondersteund door Froukje’s expertise, een mooie serie artikelen over te schrijven!

Tip: door je gratis te abonneren op DoDo-post blijf je steeds op de hoogte van de nieuwste artikelen (en ik geef je er als cadeautje ook nog grond onder de voeten bij).

En als je denkt dat dit ook nuttig leesvoer zou kunnen zijn voor mensen die je kent? Deel dan dit artikel a.j.b. via social media of e-mail:

Tweet about this on TwitterShare on FacebookPin on PinterestEmail this to someone
Tags: , ,
abonneren DoDoPost

2 reacties op “Volg je hart!”

 1. Froukje Righart schreef:

  Je hart volgen heeft alles te maken met je hart kennen. Wie ben je, wat wil je, wat kun je, waar droom je van, waar verlang je naar, wat maakt je boos, wat heeft je gevormd? Word je bewust van JeZelf.

  Johanna gaat met mij in gesprek over hoe je jezelf kunt leren kennen, zodat je een SterkMens kunt zijn. Hoe zet je in op je kwaliteiten, hoe word je je bewust van je schaduwzijdes en hoe organiseer je je leven zo dat je energiezuigers vermijdt?

  Mocht je kennis willen maken met mij en met Better2Gether, kom dan op 18 januari 2014 naar de Better2GetherDay in Amersfoort: http://www.b2gday.nl.
  Johanna Glas is er ook, en absolute Do(Do)!!

  • Johanna Glas | DoDo1 schreef:

   Lieve Froukje,
   Ik ben heel blij met jou en Joris als teamleden van DuizendDoDo’s en als sparringpartners over de zaken van het hart. Er zijn al veel mooie dingen gebeurt met de mensen waar jullie mee gewerkt hebben, o.a. met mij! Reken maar dat ik er bij ben op 18 januari, ik zou het niet willen missen!
   Fijne feestdagen en heel graag tot in het nieuwe jaar! xxxJohanna

Geef een reactie